Milliárdos üzlet került a Cápák elé

0 Comments


Milliárdos üzlet került a Cápák elé

A Cápák között hazai történetében még nem fordult elő, hogy egy Kishal 2 milliárd forintos befektetést kérjen. A hetedik adás tovább erősítette a családi vállalkozások sorát, ezúttal ugyanis egy testvérpár, egy apa-fia páros és egy házaspár is kiállt a Cápák elé.

Újabb testvérpár a Cápák között

A Gáspár-testvérek igazi fociőrültek, ezért alkották meg a Metagrund nevű alkalmazást, amely a grundra járó fiatalok feltörekvését segítené, különböző focis kihívások teljesítésével, amivel a csiszolatlan gyémántokat is felfedezhetnék a profi játékosfigyelők, vagy a média fogyasztói. Bár Moldován András rúgta a bőrt a srácokkal, egy igen kezdetleges, egyelőre bevétel nélküli ötletről van szó, amiben nem látszik az üzlet, így nem adott nekik 42 millió forintot, majd sorban a többi Cápa is elúszott. Lakatos István szerint, ha egy év múlva visszajönnek és a piac validálja a terméket, akkor lesz miről beszélniük.

 

Animált médiapiac – milliárdokért

Mesterséges intelligánciával dolgozik egy saját fejlesztésű program (AIGA), ami a 3D-s animálás világát reformálná meg. Orbán Gergely és szakembere, Nagy Miklós egyből a mélyvízbe úsztak: 2 milliárd forintért 10 százalékot adnának a vállalkozásból, amely szerintük az eddigi összes, piacon lévő animációs szoftvert a fiókba tenné. De a Cápák egyöntetű véleménye szerint ez a cég még nem ér 20 milliárd forintot. Balogh Petya állítása szerint, ha csak 20 millió forintért jöttek volna, hogy újabb embereket alkalmazhassanak, annak lett volna alapja. Mivel azonban túl sokra árazták be a céget, sorban szálltak ki a Nagyhalak az üzleti showműsor eddigi legnagyobb ajánlatátából.

Állati ötlet – hozzáértő állatszitterek

Dr. Piller Pálma állatorvos hivatásának köszönhetően rengeteg háziállattal találkozik, akik a gazdik távollétében sok betegséget szednek össze különböző panziókban, vagy egész egyszerűen a megbízott ismerős, családtag nem gondozza megfelelően a kedvencet. A PetWiseCare ezen problémák orvosolására jött létre. Ez egy jutalék alapú piactér, ahol megfelelő képzésen átesett állatszittereket lehet bérelni, hogy a háziállatok biztonságban legyenek a gazdik visszatéréséig. A növekedés felgyorsításához Pálma 15 millió forintot kért a Cápáktól, amiért 7,5 százalékos üzletrészt ajánlott fel. Moldován András röviden összefoglalta véleményét:

Ez miért nem nekem jutott eszembe?!

Balogh Petya ajánlatot is tett, megadta a 15 millió forintot 7,5 százalékért, de a mentorprogramjáért, ami egy 2 éves képzés, további 2,5 százalékot kért az üzletből. Ezzel szemben Lakatos István is megadta a 15 millió forintot 7,5 százalékért, de ő tranzakciónként 500 forint royaltyt kért, ami, ha eléri a 15 millió forintot, azaz a befektetés összegét, akkor tulajdonrésze 5 százalékra csökken. Némi alkudozást követően a vállalkozó ellenajánlatára Petya utolsó ajánlata 20 millió forintért 10 százalékos üzletrész volt, amihez mentorálást is vállalt az ország egyik legaktívabb angyalbefektetője. Ezt a befektetési ajánlatot Pálma elfogadta, ezzel pedig az a különleges helyzet állt elő, hogy több pénzzel távozott a kishal, mint amennyiért eredetileg a Cápák elé érkezett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *